Lystfiskeri efter havbars nær Skagen
Lystfiskeri efter havbars nær Skagen – information
Lystfiskeri efter havbars nær Skagen bliver mere og mere populært. Flere lystfiskere fra både Danmark og udlandet, får hvert år øjnene op for de gode fiskepladser i området. Det især når fangster af de stæke og velsmagende havbars deles, på diverse sociale medier, samt via. denne side og den tilhørende youtube-kanal.
I toppen af Danmark kan man nemlig hvert år fange havbars nær Skagen. Havbarsen, også kaldet havaborren, er en spændende og velsmagende fisk. Denne utrolig smukke rovfisk, kommer til de danske farvande ret tidligt, allerede i april/maj, men i små mængder. Når juli nærmer sig, kommer der flere og flere. Fra midten af august og frem til midten af september er de overalt. Især langs den jyske vestkyst.
Det er langt fra kompliceret at fange dem og alle kan være med. Havbarsen kan fanges fra og omkring stenhøfder, fra stranden, samt i og omkring havne.
De bedste steder nær Skagen til fangst af havbars er for enden af Buttervej, hvor der kan fiskes mod både syd og nord. Bølgebryderne/stenhøfderne ved Gl. Skagen og op mod Buttervej, samt Højen Fyrvej, er altid et besøg værd, når der er mange havbars i det nordligste Nordjylland.
Man kan også køre ud for enden af Batterivej og have held med fiskeriet derfra og op mod Grenen. En absolut glimrende fiskeplads. Læs mere om den her: Havbars fiskepladser…
I højsæsonen, sensommeren, er de som nævnt overalt. Det vil sige, at man ikke altid behøver, at være der hvor alle andre fisker.
Sommetider skal havbarsen gerne fanges henunder aften, gerne 2-3 timer før skumringen og ca. 1 time efter. Man kan desværre ikke regne ud på forhånd, hvornår disse dage finder sted, i stedet må man ud at fiske for at finde svaret.
Mindstemålet for Havbars er 42 cm.
Agn til lystfiskeri efter havbars nær Skagen
Sølvblink er nummer 1. Gerne store fra godt 20 gram og op til 40 gram. Havbarsen er ikke specielt kræsen, men kan være det når det kommer til farver til tider… Bruger man blink og fluer der ligner sild, brisling eller tobis, har man goder chancer for fangst. En tobis, sild eller brisling fisket med en prop er også en mulighed.
Er man til fiskeri med det der kaldes Shads eller evt. Jigs, altså gummifisk, som svømmer livligt i vandet under indspinning, skal man gerne vælge dem så naturtro som muligt. Sølv-glimmer med blå eller hvid og grøn o.s.v. Dette igen for at bruge agn, som ligner havbarsens fødeemner.
De mange havbars er lige så ofte at finde tæt under land, som de er det langt ude. Der er dog et lille men… I lavvands-områder, altså hvor der er lavt vand et stykke ud, er de hyppigst at finde om aftenen og til tider, tidlig morgen.
Der hvor det dybere vand er tæt under land, kan de fanges i løbet af hele dagen.
Lystfiskeri efter havbars nær Skagen er både sjovt og noget alle kan være med på. Man behøver ikke lange stænger og store fiskehjul. Man kan vælge hvad man vil. Om det er let grej, som et hjul i str. 1000 og en 5-fods stang eller det der er større, er ret ligegyldigt. I vind og bølger, er det dog altid en fordel at fiske med længere stænger. Der skal ofte mere kraft til, at kaste blink eller agn ud i vind fra siden eller i modvind. Men i medvind eller ved ingen vind, kan man sagtens bruge let grej.
Havbarsen har ry for at være stærk. Det er den også, men ikke ekstraordinær stærk, så igen… Let grej er nok.
Når vandet er klart, er fiskeriet efter havbars i Skagen klart bedst og nemmest. Når det er grumset, skal der ofte skarpe farver til, orange er et godt eksempel. En brunlig farve, som evt. kobber, kan på nogle dage også narre havbarsen i grumset vand.
/Jari P.
Køb blink til fangst af havbars her: Kragh´s…